Blandine

 

Bienvenue sur mon blog


(welkom op mijn blog)

Leuk dat je op mijn website bent terecht gekomen. Op deze pagina vertel ik graag iets meer over mijzelf en over mijn werk als kunstenares. Ik ben Blandine van Noordt-Grauer geboren in Frankrijk nabij Parijs en woon sinds 1988 in Nederland. Ik ben een autodidactisch kunstenares. Dat wil zeggen, dat ik zelfstandig de kennis en technieken van het schilderen eigen heb gemaakt. In Albrandswaard heb ik mijn atelier waar ik met veel plezier aan de schilderijen werk.

 

Mijn inspiratie krijg ik uit de reizen die ik maak, maar bijvoorbeeld ook uit epische bijbelverhalen. Spiritualiteit kan op die wijze een diepere betekenis aan het beeld van mijn werk geven. Maar ook mijn interesse voor het fauvisme en impressionisme draagt hier ongetwijfeld bij aan. Daarnaast geven muzikale impressies begeleiding bij het schilderen.

Mijn specialisatie ligt op het gebied van olieverfschilder ijen. Ik kies heel bewust voor olieverf. De verfsoort zorgt ervoor dat ik lang kan doorwerken omdat het tijdens het werken niet te snel droogt. En, het ruikt en voelt heerlijk. Bij het schilderen maak ik, in plaats van de traditionele kwast, gebruik van het paletmes. Er ontstaan bij het werken met een paletmes onverwachte situaties op het doek. Ik werk er spontaner en vrijer mee waardoor mijn werk in een meer verrassend en expressiever beeld resulteert. Ik schilder met streepjes en lange halen, wat naast een explicite textuur en diepte, ook een bijzondere dynamiek met zich meebrengt. Met dikke verf metsel ik als het ware mijn ideeen en inspiratie op het canvas. In mijn strijd op het doek zoek ik vanuit het midden van de duisternis naar het licht. En daar waar de compositie en expressie het mij toe laat breekt het licht door de duisternis. De lichtinval toont het beeld.

Een compleet overzicht van de schilderijen kun je in mijn Gallery bekijken. Een bekend schilderij van mij is "De Schepping." Dit schilderij is door de "Raad van Kerken" aan de TBS Kliniek te Poortugaal geschonken. In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn verschillende werken van mij geëxposeerd geweest. Een overzicht daarvan zie je bij Tentoonstellingen. Ik heb daardoor schilderijen van mij in het binnen- en buitenland verkocht. Tijdens de jaarlijkse “Kunst-en-Atelierroute” te Albrandswaard zijn er altijd wel weer een aantal nieuwe schilderijen van mij te bewonderen.

Misschien heb je nu wel vragen over mijn werk of actuele exposities? Of wil je liever een schilderij kopen of een opdracht bespreken? Stuur dan je e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


blandine logo wit

 


 

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.